Pages

Followers

Wednesday, February 29, 2012

Sedap woo... hidu GAM

pagi tadi..tengah tggu Q nak mandi (biasalah pagi2 ada yg nak p keja n sekolah) lepak kat ruang tamu layan TV...tetiba keluar rancangan EXPOSE (kalau tak silap la)...rancangan ni memaparkan aktiviti remaja belasan tahun terlibat dengan gejala tidak sihat HIDU GAM....ya Alllah...budak yang kena rakam tu baru 11 tahun...masih budak2...masih kecil (kalo tengok size badan pun ketot je)...

dengan mudah budak tu boleh beli gam kat kedai hardware....jenama DUNLOP and MATAHARI (kalo x salah la)...haish...pastu daa juga sedutan diorang tengah hidu gam....pastu diorang bercakap n menjerit2 macam orang tak siuman...for mak bapak kat luar sana...ANDA WAJIB DAN SANGAT WAJIB mengetahui aktiviti harian anak anda...

Lebih kurang camni la sedutan yg me tgk pagi td....cuma yg me tgk pg td diorang tengah lalok kat dalam semak samun...


sekarang anak me baru 2 orang...dua-dua plak girls...even sampai skrg my hubby always cakap kalo boleh dia nak buat kerja sendiri (berniaga ke) sebab nak take cara my girls...takkan biarkan my girls pergi sekolah sendiri...akan hantar dan jemput diaorang...sebab kami mmg risau sangat dengan keadaan masalah sosial remaja sekarang...

btw..me dulu jugak jenis yang xsuka duduk rumah..tapi me still jaga tingkah laku...tapi if tengok keadaan remaja sekarang...sumpah takot....dengan yang lari dari rumah semata-mata nak ikot boifren...macam2 lagi ( tak nak menyumpah anak orang sbb yang penting jaga anak sendiri dulu...)

*** nak story jugak...ada seorang budak lelaki umur dalam 27 tahun cmtu...duduk area umah me....sekarang dah jadi tak waras sebab masa umur dia belasan tahun dulu dia kuat hidu gam....kuat betol penangan GAM..

*** polis pun tak boleh nak buat tangkapan if remaja da simpan gam untuk tujuan hidu gam sbb mmg tak dak akta yg seseorg boleh disabitkan kesalahan memiliki gam (macam dadah kompem kena)...

p/s: me akan selalu update blog sbb FB dah kena block kat opis ni...kuang2xxxx)

1 comment:

HAFIZAL said...

hehehehe......biasalah..opiskan tempat kerja