Pages

Followers

Friday, April 13, 2012

is about moon....

familymoon+honeymoon=happymoon

baru la gatal2 tangan nak hapdate kejadian ketika berda di tanah tinggi (Cameron Highland)

bertolak ke sana pada jam 9.30 pagi...my princess tido tak hengat dunia sebab mereka berdua memang pantang kena angin sepoi2 (aircond)...

we all exit tol Simpang Pulai...utnuk sampai ke Brinchang takes about 1hour (65km jauhnye...)

sampai kat sana...yadayada...angin sejuk cameron sudah menyentuh pipi...yuhuhuhuhuu...cameron!!! me datang seFAMILY nih..silalah welcome kami semua...


sesampainya di apartment yang telah disewa dan di taja oleh kakak ku (kak ta)...kami semua merebahkan badan seketika... phew....penat duduk dalam kereta...orang yang kena drive lagi la penat kan......

my sis memang dah prepare BARANG2 untuk steamboat...tara....sila lihat di bawah dan jangan telan air liur anda yang tak dak flavour itu...


rebuskannya sehingga masak....yummy...sila bayangkan waktu itu rasa sejuk dingin ala-ala manja...then pekena steamboat panas2...phew...heaven super duper la .....


inilah hasilnya...setelah di rebus....super yummy....my princess just makan hot dog....
ala macam iklan model apekah namanya sudah lupa..(bila kita betol2 nak mention nama dia bleh plak lupa..)
ala anak dia just nak makan hot dog je...food lain tak nak...

sila abaikan pipi gwe yang semakin tembam bagai di cucuk BOTOX itu...


hahaha..sangat suka kaktus...memang tajam durinya...tapi mudah di jaga..hanya perlu di siram 2 kali seminggu sahaja...me beli 2 kaktus..satu untuk me, satu untk my ofismate (jugak my classmate time form 6 dolu2)

budak merap yang mulutnya penuh dengan aiskerim...haish..sejuk2 pun nak belasah aiskerim...

budak2 bawah umur telah pau my sis akak Mak Ngah untuk belanja mereka aiskerim wall's...
mak ngah merupakan sasaran untuk kanak2 manja ini megePAU...

me telah mengePAU my adik iaitu newly wed awal tahun baru-baru ni...
strawbery+choc= apa chelop...gaggaga...untuk kedua kalinya...sila telan air liur anda yang sudah melepasi bibir gebu anda itu...

setelah mulut telah dihidangkan dengan strawberi celop coklat...kami ke OLD SMOKE HOUSE untuk mencari posisi-posisi landskap yang sememangnya super santek...

budak apa chelop just isap jari...maybe dia rasa itulah strawbery celop coklat yang paling best dalam hidup dia...

anda di hukum.......potong kepala...hish tak rasa bersalah dan tak t langsung..boleh gelak2..haip....

setelah bersuka ria di OLD SMOKE HOUSE...kami bersetuju untuk mencari benda2 panas yang boleh menghangat kan lagi suasana yang agak sejuk...



kami mengeTEH di Bharat Tea Plantation...phew...nyaman siot suasana ketika itu...

ala-ala pengantin baru yang sedang berbulan madu...(my kids di amanahkan kepada my sis yang takdak anak lagi) so, kami berdua seperti couple yang sedang hangat bercinta...sehangat hot tea yang kami order..lol

shasha with her "mak">>>mak ndak

the best hot tea....dengan pemandangan tea plantation kat belakang tu..memang nyaman sangat...


p/s: cerita ini akan disambungkan pada hari yang berikotnya...insyaallah kalo tak bizi...

No comments: