Pages

Followers

Thursday, April 12, 2012

gempa bumi di aceh indonesia...

assalamualaikum semua..(tetiba ayat baik semacam je)...

petang semalam kami seOFIS digemparkan dengan gegaran yang agak2 manja...tapi cukup membuat me hendak lari ke kawasan lapang...nasib me relax dan tak panik...kalo tak memang me kan lari tak cukup tanah la jawabnya...

terfikir sejenak, kalo me rasa gegaran yang sebegitu kecil, bagaimanakah agaknya saudara2 kita di acheh yang betol2 dekat dengan tempat gempa bumi itu berlaku...??? pastinya mereka lebih takot dan lebih super duper rasa segalanya (takot, sedih dan perasaan mencari ahli keluarga)...

gempa yang berlaku dan dapat dirasai oleh me dan rakan2 seofis lebih kurang pukul 5.05pm....gegaran tu berulang lebih kurang 2-4 kali...memang rasa goyang2 jugak la...then cepat2 cal my parents and my hubby.. diorang memang tak rasa langsung...

FYI, me dah penah rasa gegaran yang lebih kurang sama pada tahun 2009..time tu part 5 or 6 kot.. memang terkenang la balik experience yang agak mendebarkan itu...

me bermohon semoga allah melindungi umat islam walau dimana pun berada...lindungi lah kami ya Allah dari segala bencana alam dan dari segala kesusahan....Kau permudahkan lah segala urusan kami ya Allah....

1 comment:

HAFIZAL said...

KENA JUGAK YERK....ERM NASIB BAIK TAK ADA TSUNAMI.