Pages

Followers

Thursday, June 23, 2011

bontot sapa mahal

sori lah...kali ni me nak bercerita pasal bontot...harap ssemua reader open minded sikit ok... bontot sapa lah yang mahal ni?....

ni cerita pasal bontot shasha yang ada emas..hihi..xdelah...gurau aje...shasha ni jenis kulit sensitif...tak boleh panas2...lampin pun nak yang branded jugak...yang murah2 tak nak...

bukan apa...me selalu beli pampers jenis huggies...masa qistina dulu la...tapi sejak ada shasha ni my hubby try beli PET PET...huggies dan pet pet ni lebih kurang sama sebab jenis pelekat yang boleh guna banyak kali...dan yang penting tak keras...kalo yag jenis macam drypers tu memang dia tak tahan..sebab pelekat tu keras...lama2 pakai boleh luka peha shasha yang gebu nih...

actually bru2 ni me pergi melawak anak kakak kawan me...baby haikal kalo tak silap namanya...baby haikal tua sebulan lebih dari shasha...baru2 ni baby haikal diuji...baby haikal tetiba "tarik"...me tak reti nak bagi istilah lain...akibat daripada kejadian tarik tu, baby haikal masuk icu sebab ada pendarahan dalam otak... baby haikal terpaksa menjalani pembedahan iaitu tebuk kepala utntuk mengeluarkan darah...subhanallah.. me dapat tau risiko daripada pembedahan ni kemungkinan baby haikal akan lumpuh sebelah anggota badan dan buta...takot m dengar...walau mcam mana pun...baby haikal adalah baby yang sangat kuat...baby haikal disahkan selamat dan tak lumpuh dan juga buta...

ibu baby haikal ni lah yang bagi pampers fitti kat shasha sebab baby haikal dah tak muat...baby haikal dah pakai saiz M..me tak tau pulak yang shasha ni tak sesuai nak pakai...baru me cakap kaat hubby...pakai fitti murah sikit..boleh lah berjimat....last2 tak dapt jugak..bila pakai peha shasha akan nejadi merah..bontot dia pun akan jadi merah macam nak melecet...terpaksalaah me tukar pakai pet pet semula....

1 comment:

mama airis said...

airis pun pakai PET PET jugak...
ok la setakat ni..
xde jadi merah2 ke apa...
best pun best..kemas je bila pakai kn kat anak..
=)