Pages

Followers

Thursday, June 14, 2012

lega bila dah setelkan perkara ini

hi all...assalamualaikum...

just nak share untuk ibu-ibu yang baby girl..terutamanya cik nadya..

tahukah anda yang anak perempuan juga perlu bersunat...tapi agak berbeza kerana selalunya anak perempuan akan disunat pada umur minimum 6 bulan (kalo baby dah pandai duduk lagi bagus) sehingga 2 tahun...

Qaleesha dah bersunat minggu lepas pada umur 1 tahun 3 bulan...banyak kali delay sebab dia selalu demam..dan doctor perempuan hanya ada pada weekday saja..en hubby plak memang prefer nak doctor perempuan jugak...so memang clash dengan my time la...mak lah yang selalu bising pasal perkara ni..

time nak sunat tu for sure lah me yang takot...ye la..memang sunat tu just little cut..sori tak sure bahagian mana..sebab me memang tak berani tengok.alhamdulillah..time doctor nak buat tu qaleesha baik sangat..then hanya menagis sekejap je selepas di 'cut'...

then doctor bagi ubat tahan sakit..just bayar RM20 aje...kira ok lah jugak price dia...time qistina dulu me sunatkan dia time dia umur 6 bulan...


lega sangat sebab dah setelkan tanggungjawab yang agak penting ni...

p/s: sabtu ni nak shopping baju raya untuk anak2 (for sure lah mummy pn nak jugak)

4 comments:

Cikpuan rara said...

huaaaa ritu tgk anak sedara sunat.takut.sbb baby lg.

Asmara said...

anak prmpuan saya umur 8 bulan baru sunat, itupun sebba baru balik dr UK, dia lahir sana balik msia umur 8 bln terus buat. selagi belum 2 tahun boleh gitukan. ;D

HAFIZAL said...

wah shoping awl nampak...leh join ker....agak2 leh dapat berapa pasang baju raya yerk nanti.......hehehehehee

Asmara said...

salam sue, lupa nak beritau resepi pavlova akk pernah buat. boleh refer kat sini. selamat mencuba! ;D

http://asmaradayana.blogspot.jp/2011/07/pavlova.html