Pages

Followers

Wednesday, June 6, 2012

Sah join geng 3 line...

haluu..lamanya tak merepek dalm blog ni..asyik blogwalking ja..sampai terlupa yang blog sendiri dah berhabuk dan penuh dengan sarang labah-labah...cakap pasal lupa....me adalah orang yang sangat pelupa...boleh igt dua tiga minit pastu lupa..hatdoi...jenuh jugak lah kalo ada penyakit pelupa ni...secara tak langsung memberi kesusahan kepada orang lain...

contohnya nak keluar dg hubby dan anak..sure lah kena bawa segala bagai barang anak-anak...botol susu, susu, diaper n kalo boleh penuh seraga nak isi...tapi bila dah sekerat jalan..."alamak, abang sayang tertinggal botol susu" hurm...dah rugi masa dan minyak sebab kena patah balik...lupa bawa botol susu tu boleh la nak dimaafkan lg...lupa bawa duit lagi la teruk...

actually apa yang me nak cerita ni dah terkeluar dari tajuk di atas..last week,kenyit2 mata kat encik hubby..oleh kerana encik hubby ada extra money...mintak lah cincin "tunang" kat dia...encik hubby pun bersetuju...dalam pada tu siap membodek lagi...kalo dapat rantai tangan pun ok jugak..heheheeh..

so last monday, me n encik hubby drift ke kedai emas area Bandar Perda. hurm...ramainya orang...mencelah jugak menonggek kat kerusi kosong...pilih punya pilih...adalah berkenan kat sebentuk cincin...me pun cer try..hurm...encik hubby pun terus "comel lah ciincin ni..serius lawa" me pun apa lagi sambar trus...yang syoknya me pegang calculator satu utk kira price (almaklum lah pernah keja kedai emas...jangan berani-berani nak tipu price ye).oleh kerana encik hubby dah bagi green light untk rantai tangan, apa lagi sesi memilih pun bermula dan acara tawar menawar sampai puas hati..alhamdulillah....

inilah cincin "tunang" setelah berjaya mengorat encik hubby...
(nampak tak 3 line, sebab tu lah tajuk entry join geng 3 line)



hurm, rantai tangan untuk acara batal air sembahyang pun dapat jugak...(hish...bajet baru nak menikah)... malulah nak upload...kang nampak nak menunjuk sgt plak..just nak share my happiness je...

p/s: perempuan kalo dapat barang kemas= lelaki dapat tukar sport rim kereta...feeling tu lebih kurang...so biarkan laki anda tukar sport rim dan para lelaki-lelaki, belilah barang kemas kat isteri anda..hahahahaah

3 comments:

HAFIZAL said...

WAH TAHNIAH LAH....TAPI KENAPA CINCIN TUNANG PULAK...ERRRRR........

LydSunshine said...

Teringin nak bertunang semula ke... heheh. nice la cincen itu...

salykin sobry said...

gaji bulan depan pau rantai plak na..hahaha