Pages

Followers

Wednesday, April 25, 2012

KENA UGUT OLEH ANAK SENDIRI..APA KES...???

Isnin lepas anak dara me Qistina bawa balik borang rombongan sambil belajar ke Zoo Taiping anjuran tabika kemas Sg Seluang...me and hubby ada jugak berbincang sama ada nak pergi atau tak...still confius lagi... si Qis plak awal2 lagi dah bagitau...."mummy, kena cepat isi borang, nanti cikgu tak bagi p sebab lambat hantar borang....isi nama anak kat atas, nama ibu bapa kat bawah tau" siap bagi tau lagi macam mna nak isi...

then pagi semalam, me kejutkan dia untuk ke sekolah...bangun2 terus cari borang rombongan sebab me tak isi lagi...me pun tak sure lagi sebab tak dak keputusan lagi sama ada nak pergi atau tak...

me "nanti mummy isi tau..."
qis " kalau mummy tak bubuh nama qistina (isi borang) sekarang, qistina tak mau mandi, tak mau p sekolah"

haiyark...kena ugut dgn anak sendiri...qis siap bagi pen lagi...hurm...isi jugak la form tu...(kesian pulak kalo tak jadi p)...sebabnya bukan apa, kan adik qistina baru setahun lebih..takot dia letih sebab ke sana naik bas...if ada rezeki lebih, ingat nak pergi naik kereta sendiri je...


lepas dah isi borang, qis dengan gembiranya cek samada mummy eja nama dia betol ke tak...hamboi..lawan tokey nampak...lepas tu senyum, terus p mandi...

3 comments:

HAFIZAL said...

hehehe.....nak berjalan....lagi ker.

salykin sobry said...

pandai dah no qis

Asmara said...

pandai budak2 sekarang ni, ikut kita la kot ugut dia jugak kan. hihi...