Pages

Followers

Tuesday, March 13, 2012

Masalah perut BUNCIT???? hatdoiiii

bagi orang yang dah kahwin dan melahirkan cahaya mata me rasa semuanya akan merasakan masalah yang sama iaitu perut buncit...mesti macam-macam kaedah dah buat...dari berpantang sampai nak mengandung lagi (jangan ada hati nak kempiskan perut ketika mengandung ye)....

me adalah salah seorang yang mengalami tuuuutttt(xsuka sebut buncit sbb geram sangat).....nak2 pulak bby me mmg jenis yang besar...anak first QISTINA HANIE masa dilahirkan beratnya 3.28kG...yang adik plak QALEESHA AISHA 3.40KG....sure lah perut yang memboyot besar tu xkan kempis seperti zaman anak dara dulu (size pinggang zaman anak dara=25) sekarang????? hahaha...dengan suka citanya nak bagi tau dah naik 2 inci....fulamak...sekejap je nak naik...nak turun jangan harap lah...tambah2 sekarang selera makan macam orang xmakan 2 3 hari...nafsu makan mmg xboleh control...dah kenyang tapi bleh pulak teringin nk makan...hatdoi....

sebelum ni ada juga pakai krim pati halia MUSTAJAB (entah betol ke tidak namanya)...biasalah.... pakai ikot suka hati mak nenek...bila ikot suka hati ni maksudnya banyak xpakai dari pakai ...hahahha... then baru2 ni da pergi GIANT...singgah kat booth yang jual segala mak nenek jamua tu semua...wish la nak beli sebotol sebab kat rumah tu dah berkurun abes...plan nak beli krim pati halia mustajab, tapi akak yang jual tu promote produk mak dara...sebab akak tu kata lebih berkesan (iye ke tidak hanya allah yg tau)...me pun ambik je la krim tu sbb usha2 jugak perut akak tu kempis je...(hahahahha ada hati nak samakan perut org lain dengan perut kita yg dah tebal dgn lemak)....

ni lah losyen yg me dah beli...panasnya boleh tahan jugak...

me start pakai dah 3 hari masuk hari ni...cuba nak biasakan diri pakai 2 kali sehari...nak bagi berkesan kena sapu selepas mandi.harap-harap nanti perut me akan kempis la...if tak banyak pun sikit pun jadi lah..(tp kalo kempis terus sure kembang lobang hidung)...harap-harap boleh kekalkan cara pemakaian sebab me ni jenis hangat2 tahi ayam...ye la..ikot dan mood je nak pakai ke tak...

p/s: if para ibu di luar sana ada solution terbaik nak kempiskan perut share lah dengan me...(nampak sgt desperate nk perut kempis mcm dulu2)....

2 comments:

Asmara said...

kan! lepas bersalin je payah betul lelemak kat perut ni nak nyah. hehe.. geram2..

HAFIZAL said...

tak perh lah tu kan trademark perempuan yg dah bersalin..hehehehee