Pages

Followers

Wednesday, March 28, 2012

DUKACITA DIMAKLUMKAN

kecewa sangat2...rasa macam nak hempas diri atas katil.. pastu pekuk muka dengan bantal..then nangis sorang2..inilah padahnya bila kita mengharapkan sesuatu yang tak pasti...mesti mak ngan abah jugak kecewa...dan aku percaya mak ngan abah jugak faham situasi me....bulan 2 lepas ada hadiri interview untuk jawatan gomen...hari ni dah keluar result...


dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya dalam urusan ini.

xpalah...dah buat yang terbaik...dah berdoa...tapi tak ada rezeki....congratz pada yang berjaya... (still rasa kecewa lagi)

cuba berfikir positif....

"kalo dapat nanti, kesian kat my girls....kena tinggal 2 bulan untuk training...then kena posting kat luar daerah dari tempat me tinggal...mesti lagi sedihkan....pastu malam2 cal my hubby mesti nagis2 gtau rindu...gtau kena buli la..hehehe"

tak pa lah, rezeki me masih lagi di HOYA...suasana kat tempat kerja pun still rasa selesa dan kawan2 pun ok..setakat sekarang memang tak ada big big problem yang membolehkan me berpaling tadah untuk berhenti serta merta...superior and my manager still ok lagi...boleh buat2 lawak gelak satu opis jadi bising...sampai my ofismate bagitau...

"you r...memang membawa keceriaan dalam department pc (production control)...even you baru kerja 5 months...you make us happy2 sembang together...yang sebelum ni memang buat kerja masing2 (ofismate yang lama tapi dah resign)...pentingkan diri...even bos pun sekarang dah kacau2 buat lawak dengan you..." (ayat lintang pukang sebab yang cakap ni chinese)
ya allah...aku bermohon, kau permudahkan lah segala urusan ku...aku terima semua takdir yang telah kau tentukan untuk aku...aku tahu dan faham...di sebalik kekecewaan ini mesti ada hikmahnya...

p/s: rezeki itu ada, cuma cepat dan lambat, bentuk rezeki dan banyak atau sikit ja yang membezakannya...

3 comments:

Asmara said...

InysyaAllah mungkin ada rezeki yang lain pulak kan. ;)

HAFIZAL said...

mungkin rezki kat kerja swasta....

Tyntha Lana said...

Salam sue.. rezeki ada dimana2 :) usah kecewa ya..

# Sue! Mestilah ingat! hahahahaah, jumpa, tak sangka. Maafkan kita, kita dah lama tak berblog, merajuk,eh?hahaha. bukan2, takda mood. hampir 3bulan sepi. Since bulan 3 bru ni, brulah start kembali.

Wahh..anak pun dah celebrate 1st besday? Alhamdulillah..sihat ya su skuarga? Aii..bila la giliran kita ni sue,hahaha