Pages

Followers

Tuesday, May 22, 2012

dapat...tengok...sayangnya sebab boleh tengok aja...

hi all...assalamualaikum....


just nak upload picture benda-benda yang diberi oleh my ofismate...ada yang dari jepun and taiwan...serius cakap memang tak berani makan sebab keHALALan nya amatlah diragui...even my fren (non-muslim) cakap..."eh you can eat this because its not contain any pork or alcohol" lololol...


herb candy
ni kawan me bagi...dia ni chinese, dia pergi travel ke taiwan...

chocolate bar
ni my ofismate Kana-san from japan bagi kat me...BF dia post segala bagai benda dari japan..tehn dia mintak beli untuk me choc yang tak contain pork or alcohol...tak pe lah ambil aje..tapi memang takkan makan sebab cara pembuatannya memang lah diragui...



Nescafe 3 in 1
form Kana-san jugak...also from japan...


yang ni adalah present from Kana-san...for my wedding anniversary with hubby

ni la mug yang Kana-san bagi...memang tak boleh makan..hahahahaah
tapi boleh guna...



actually, before this memang me laways dapat cookies and macam2 lagi from ofismate yang balik ke japan..tapi kenanyakkannya non-halal..so terus let go je semuanya kat kawan-kawan chinese...lama-lama diorang pun faham la yang memang orang islam sangat take care bab2 makanan...

2 comments:

HAFIZAL said...

BETUL TUH SAYA SOKONG........

Asmara said...

Su! yg coklat meiji almond tu boleh makan tau! kami kat sini mmg beli yg jenama meiji, ada lg satu jenama Ghana. yg lain2 tu tak pasti. kami kat sini ada website makanan jepun yg halal/haram so senang refer kat sini je kalau nak beli apa2. tp biasa husband akan call company tu tanya ingredients mknn tu. nescafe gold blend tu sedap, husband mmg minum gold blend. mahal tu kat sini. hihi.. kat msia ada nescafe gold je.