Pages

Followers

Friday, March 23, 2012

cerita hari ahad

AHAD (18 MARCH 2012)

9.00am- pagi2 setelkan keja rumah....cari semua kain yang dah pakai...apalagi...sumbat dalam mesin...(nasib ada mesin..kalo tak, sure kena buat senaman tangan berus baju)

11.00am- buat moi (bubur untuk my baby)...tapi memang kena buat lebih...sebab kakaknya akan tumpang sekaki...memang pas hati buat moi, sebab kakak (QIS) akan makan banyak berbanding nasi...

12.00pm-baru nak mandi (oppps pecah rahsia sebab hari cuti adalah hari untuk kita mandi lambat2...(hatcemm...busukkkk oiii..)

1.00pm-bersiap2 sebab nak pergi cake for my baby's bufday party...ala, me buat utk family2 aje...tu pun tumpang kenduri rumah abang...just beli cake then beli stuff utk budak2 bersuka ria....

1.30- singgah Secret Recipe order Choc Indulgence...nasib baik stok ada...sebab memang favourite cake my family...also me...en hubby??? soriiii...dia akan cakap "eeeee...xmau makan cake...nasi rasa meremang kat tengkok ja cake tu nnt" ok fine....me tolong makan...hehehehhe...order then tinggal sekejap cake sebab nak meronggeng cari segala topi, topeng and bla bla untuk budak....


2.00- yes dah dapat barang2 bufday party untuk budak2....comel je...time ni mm x sabar nak bagi shasha pakai...(shasha xbetol2 sihat lagi ada hati nak buh semua benda alah ni)



2.15pm- pick up cake yang dah oder, booking and bayar...amboi wifi kat Secret Recipe laju xdan nak ligan...ok duduk2 layan wifi..usha2 FB...(jarang sangat buka FB sekarng)

cake yang telah siap sedia untuk dimakan....yummyyy...


3.30pm- gerak ke rumah abang sulung di Taman Orkid Kuala Ketil...makcik2 yang tolong masak pun dah ramai...nak segera buat acara potomg cake...tp my cousin plak xdak..macam tak meriah je..ok tggu dia sampai la...

4.00pm-lepak-lepak...sambil pump belon...guna mini pam tayar beskal...nasib baik ada pump...kalo tak jenuh lenguh mulut blow belon...

5.30pm-cousin dan jugak anknya dah sampai...apa lagi..set up table..tehn lekat2 belon kat dinding...tehn potong cake...yeay...

mood tak ok nih..dah la demam+mengantok...
bubuh plak dengan topeng+topi rambu ramba...memang cari nahas la...


sila terliur...sebab me pun tengah terliur jugak ni...

mood ada ok sikit...sila abaikan choc yang terpalit kat tepi dagu me tu...ini angkara shasha bebai..dan meletakkan lima jari comelnya atas cake..oppsss.tak boleh marah bufday gurl...


p/s: ada sambungan lagi untuk stori ni...tapi waktu lunch me dah nak abes...ok jom buat kerja dulu...next time kerja lagi...

2 comments:

Asmara said...

Hepy besdey Shasha! Moga terus sihat membesar dgn sempurna! :)

neverletmego said...

dah setahun shasha..cept sgt kan?rasanya baru je blog/fb pasai baby shasha.time flies..happy birthday shasha ..:)