Pages

Followers

Tuesday, June 19, 2012

PAVLOVA VS FRUIT TART

hujung minggu yang membizi kan...

SABTU

 lebih kurang jam 1 lebih keluar sekeluarga ke Queensbay...shopping baju raya...excited sungguh nak shopping lupa nak prepare susu untuk si kecil siap2...(asyik-asyik lupa...memang banyak semut goreng betol lah)... apalagi..tengah syok2 pilih baju untuk anak2...si angry bird melalak satu shopping mall...semua orang tengok perangai 'baik' dia...then terpaksa la ke parking kereta semula untuk bancuh susu untuk shasha...lepas shasha dah kenyang...kakak qis plak merap nak makan kfc...so...bagi depa makan kenyang2 then sambung shopping...on the way nak ke butik mango ada plak maskot upin ipin..so of kos la kena singgah bergambar..even me yang mak budak pun excited nak tengok dengan lebih dekat...kakak qis je tak mau amik gambar maybe dia malu or takot kot..tapi bila tanya dia jawab "qistina nak ambil gambar dengan kak ros" hatdoi..jenuh la depa kena mai sekampung bawak kak ros, intan payung, tok dalang dan meme bagai...





shasha memang tak takot langsung dengan maskot upin ipin..
ye lah every day sebelum tido mesti nak tengok cerita upin ipin...




AHAD

 pagi-pagi plan ngan qistina nak buat kad untuk daddy sempana happy father's day


tulisan qistina umur 4 tahun lebih (bulan 7 ni birthday qistina)

encik hubby bangun lewat sebab malam ahad tengok bola..me plak ketaq kaki nak buat pavlova and fruit tart...then ajak my fren nadia untuk beli bahan2..sebab dia memang master...balik beli barang tu terus buat...senang je..tapi oleh sebab me telah derhaka terhadap bahan2 rasanya kureng sikit la...(patutnya kena kena beli whipped cream dan buat sendir..ni tak, oleh kerana malas tahap dewa, terus beli instant whipped cream yang sesuat letak atas ice cream or ice blended tu)...maka hasilnya cream ku melebur dengan jayanya...
pavlova....


ISNIN

balik je keja bukak peti ais tengok ada lagi benda yang belom buat.... oleh kerana buah-buahan lebihan pavlova ada lagi..terus excites buat fruit tart...not bad...sedap juga hasil tangan ku (terpaksa puji diri sendiri..hahahaha)

pastry agak tebal..pasni kena buat bagi nipis sikit..



inilah cerita me untuk minggu yang lalu...




1 comment:

Cikpuan rara said...

wow buat pavlova sendiri.syok nya.rara xberani nk buat.