Pages

Followers

Wednesday, July 11, 2012

CERITA YANG SAMA....

baru lepas nyinggah kat blog cik nadya, tak sangka kes kena kacau ngn stranger pun cik nadya kena jugak...haish...kurang ajor betol WASIM tu...igt apa nak main-main dengan org...bengang sebab dia tau nama...kalo dia kaco me lagi...for sure lah akan buat report seperti cik nadya jugak...cik nadya..nanti kta konvoi p balai polis k kalo dia kaco lagi...

ni yang me copy dr blog cik nadya

Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, July 10, 2012

wasim??? suriani.. hang pun kena jugak??

baru lepas baca blog cik suriani
baris di bawah ni cik nadya copy dr blog dia
p/s: pagi-pagi ada stranger call...tapi me xsempat angkat.pastu me call balik then dgr suara laki..malas nak layan me letak...then dia msg seperti di bawah...

stranger: R u Suriani?

me: yes. Y?
stranger: No reason. Just asking. Ur voice is so nice. gila ke hapa? agak2 la kalo nak puji pun..
me malas nak layan n tak msg dia...then dia reply lg.
stranger: U dont want to talk?
me: who r u? N what u want?
stranger: my name is wasim. i want to be ur friend. just friend not more than this.
me: i'm married. i'm not interested to be friend with stranger especially man..pls dont msg me again..
stranger: sory to hear u r married. ok bye...

gila ke hapa...pagi-pagi bagi me panas..

tapi me rasa dah dapat tangkap y all of this happen...sumone have jual my no...ok fine..

suriani oh suriani
the same guy jugak yg missed call, call dan msg aku
rasa mcm nk report polis!

ini apa yg dia msg cik nadya
mula missed call 2x.. buat xtau je lah
dia call cik nadya angkat tp dia diam
lepas tu dia msg

org pelik : are you nadya?
cik nadya : ya..???
org pelik : wasim
cik nadya pelik.. apa menatang la wasim ni.. xpernah dgr pun org nama ni.. hahah.. tiba-tiba wasim
lepas baca blog suriani baru tahu nama dia wasim.. ngok ngek btol
cik nadya : ada hal apa??
org pelik : persahabtn
orang pelik : u mahu prsahbtan atu tad?
sengal.. mengeja pun xbetul.. xpandai bahasa melayu.. hahah
org pelik: u wanna friendship or nt?
org pelik : yes or no?

lantak pi kt hang la.. cik nadya xreply pon.. mcm gila ja..
gtau aqib, aqib call dia xangkat
menakutkan cik nadya sbb org tu tahu nama, ntah mana dtg ntah
klau dia msg-msg lg 
mmg cik nadya akan buat police report
cik nadya mmg xsuka org main msg-msg
jangan buat lawak dgn cik nadya pkai phone
klau tiba-tiba kena tangkap polis.. jawab la sendiri 
dari gaya bahasa org ni mcm dia bukan warganegara
pelik mana dia dpt number phone
xkan dari fb kot, fb private kot!
selama ni xpnah ada org kacau pun
suriani.. hang pun letak number phone kt fb ka??

ni number phone org tu...016-7689286 (ambik hang siap buh font paling besar untuk org yg galak sangat nak kaco bini org)

ok..nak tukar topik dah nih...eheheh...semalam lepas balik kerja ajak boifren g usha2 oven..p kedai elektrik sekitar kilang lama...hurm...yang ada kecik dan murah dan jugak besar dan mahal..actually me prefer oven yang saiz sederhana dan harganya jugak sederhana...me memang teringin nak beli oven..sebab tangan ni terasa rajin nak membakar macam2...kat rumah mak memang ada oven yang sekali dengan dapur tu..kena guna gas...saja nak mengada-ngada nak beli jugak oven...kalo tak guna oven tu lepas ni mesti kena kutuk dgn boifren...

lepas dah masuk dua tiga bijik kedai...semuanya tak bekenan..boifren tanya courts kat mna? boifren ajak p courts..dalam hati dok cakap sorang2..kalo beli kat courts nanti lagi la mahal...bila sampai je dah nampak oven...ada size sederhana (30 liter) harga pn rm220 aje...memang berbaloi..yeay...murah jugak kat courts ni ye...ingat kan barang2 yang di jual kat courts mahal...ish...telah membuat tanggapan yang salah...

ok tak...kira boleh bakar pastry 2 level..then bleh set time jugak...kalo yang mak punya tunggu la depan oven tu sampai masak..kalo tinggal takot hangit plak...


oven ni memang pembakar semangat me untuk membakar apa2 pastry..heheh...tahun ni merasalah kuih raya buatan sendiri...dengan harapan lah kalo sempat la nak buat semua ni...

1 comment:

HAFIZAL said...

nanti wat kuih raya banyak2...hantar kat saya k...