Pages

Followers

Monday, July 23, 2012

Bab rumah dah setel

tadi terbaca blog cik nadya...xperasan plak bila yang dia post...me memang suka baca blog dia...akan scroll kebawah  dan baca lagi kalo entri tu me belom baca...tadi baca entri pasal food processor inas mahsuri..bestnya...senang mudah kan..tapi lagi best abca pasal cik nadya n hubby dia tengah mencari rumah untuk di beli...dalam hati..." nadya..aku dah lega bab beli rumah...aku dah booking n setel pasal loan dgn bank"
hihi...actually me dan boifren dah bli rumah awal bln 5 camtu...memang dari awal tahun pening kepala jugak nak decide area mana nak duduk...mula2 rasa mcm nak beli rumah kat taman lagenda padang serai...tapi bila ke developer Keladi Maju di sungau petani...pekerjanya cakap fasa 6 dah abes di jual..cuma fasa tujuh je ada..tu pun kena tunggu bln lapan after diorang launch projek ni.. dah tu pekerja kat situ memang kerek (sombong) gila...macam la kami ni xdak duit nak beli...pelis la...terus meluat then balik...

otw balik tu kami dok pikir2 lagi kat mana lagi rumah yg ok..teringat taman serai wangi berdekatan taman lagenda..tapi developer yang berbeza..teringat developer Brilliant..apa lagi...terus drift ke brilliant..nasib tak tutp lagi sebab time tu memang dah lewat...then alhamdulillah ada beberapa buah rumah yang masih belom di booking..tapi rumah corner lot dah abes dijual..tak pelah dah takde rezeki..rumah tu plak facing jalan raya mean depan tu tak facing rumah org lain..tapi still ada pagar..so nanti bleh parking kat depan/luar rumah..kalo adik beradik datang pun xdelah la nak mengalami masalah parking...

dan yang paling bestnya..rumah tu design mcm yang me nak sangat..ruang tamu tak bercampur dgn bilik dan dapur..

nadya...selamat mencari rumah ye..tak pe..betol cakap akib..booking awal2 pn takpa..sebab sekarang harga rumah semakin naik..sebab aku da sembang dgn ofis mate..dia beli rumah tu (yg sama dgn desing rumah aku)3-4 tahun yang dulu..baru 70k..sekarang hampir naik sekali ganda..around 115k...gila mahal..tu belom kira dgn interest bank yg mmg berkali-kali ganda..haish...

2 comments:

HAFIZAL said...

tul2...harga rumah memg sentiasa naik...kat johor bahru dah tak ada rumah teres harga rm200k ke bawah....

@L@$uHa!La said...

yeay ! nnti wat housewarming.. ;))