Pages

Followers

Wednesday, July 25, 2012

Happy Birthday To Qistina Hanie

harini 25 July...so hari ini lah birthday qistina...teringat lima tahun yang lalu...time tu me still belajar kat UiTM Shah Alam. ..masa lapan bulan lebih masuk sem ke-3..mak dah pesan suruh ambil cuti khas..tapi degil..nak jugak belajar...tak mau jadi junior...huhuhu...me masuk sem ke-3 lewat seminggu...pergi jugak ke uitm tanpa fikir nanti nak beranak kat hospital mana...berserah je kat Allah SWT....memang dah sewa rumah...nak pergi ke kelas terpaksa tumpang kawan yang bawa keta...sebab kalo naik bas jenuh berhimpit dengan student2 lain...dah sampai ke fakulti..rupanya parking keta dah di ubah..so tau je lah..fakulti senibina, perangcangan dan ukur ni memang di atas bukit..so kena park keta kat bawah...naik tangga mak ai..macam nak panjat tangga batu cave pun ada..(ini perasaan org mengandung ye)...pastu dah sampai ke fakulti..kelas plak kat tingkat 4...ya allah..panjat tangga lagi...nak tercabut perut pun ada...

bila sampai kelas, lecturer bagi advance kat me..xpayah attend kelas lepas ni...nnt kawan2 akan bagi handout..tapi memang time tu mula menyesal...kenapalah tak ikot cakap mak...me duduk la seminggu kat shah alam..pastu terus call mak n hubby cakap nak balik...depa apa lagi..seronok dan lega lah...

kira me bertolak balik ke kedah pada hari isnin 23 July...alhamdulillah...otw balik tu tak rasa apa...sampai ke kedah masih ok lagi...hari selasa pun ok lagi..siap meronda satu taman naik motor..pagi2 rabu kul 3-4am...me rasa macam sengal2 kat pinggang..makin lama makin sakit pun ada..sempat gerak hubby...cakap rasa macam sakit tapi tak delah sakit sangat..boleh tahan lagi...lepas tu ajak hubby tido kat ruang tamu..sebab me mcm tak boleh nak baring..nak jalan-jalan je rasa..pastu tawaf la satu rumah...

pastu dlm kul dekat pukul enam..me pergi gerak emak..gtau dah rasa macam rasa sakit2..emak kelam kabut..tanya start sakit dr pukul brapa..me cakap lah dari kul 4..tapi tak la sakit sangat..pastu kelam kabut emak ngn abah..cari brg2 utk di bawa ke hospital..me tak bagi hubby ikot ke hospital..sebab takot nanti lambat lagi ke nak beranak.ye lah me takde plak turun tanda darah or pecah air ketumban..drift la ke hospital dengan abah ngn emak ke hospital...

sampai je hospital diorang check bukaan rahim..hmm..dah 4cm..dorang terus tolak ke labour room....dalam kul tujuh lebih..sakit yang 20minit sekali mejadi 15 minit sekali..pastu semakin kerap...alhadulillah..me boleh tahan sakit tu...tak delah sampai menangis meraung mcm org sebelah bilik me orang india..menangis meraung panggil amma appa... pastu dekat pukul sembilan tengok2 nurse dah ramai kat katil me (maybe nurse yang practical kot)..baru je push sekali tengok2 hubby me masuk...pastu me push lagi..nurse tegor jangan push sambil bunyi kat mulut...sebab tu push kat muka bukan kat bawah..hahah...manalah me tau... yang syoknya lepas nurse tegor hubby terus pekup mulut konon nya nak bagi sabar...last2 nurse marah dia..hahahah...tepat jam 9 pagi...Qistina Hanie dilahirkan dengan berat 3.29kg..cukup sifat..pipi montok..muka ganas gila...rambut curly gitu...













1 comment:

Asmara said...

Happy Birthday Qistina! Moga terus sihat membesar dengan sempurna. Amin..