Pages

Followers

Tuesday, July 24, 2012

Musang King????

Weekend lps ke KL...actually..tujuan utama nak hantar kereta adik..sbb sblm ni dia balik kg then keta dia rosak..so..dia minta tlg me hantar keta dia...sambil2 tu bleh la shopping..hish pandai dia bodek...

nak di jadikan cerita hari yang kami nak gerak ke KL shasha plak demam..after blk keja kesian sgt tgk shasha looks very tired. so me dah feel 50-50 nak p ke tak..on that night plak me ada tuisyen..so after tuisyen baru nak reconsider sama ada nak teruskan plan ke KL or tak..after balik dari tuisyen...demam shasha dah kebah..dia siap lompat-lompat and senyum-senyum kambing lagi..punyalah  nak tunjuk betapa sihat nya dia...so lepas tgk shasha macam dah ok...mak pun macam bagi green light la bagi pergi...bukan apa...me skeluarga sgt takot kalo jadi apa2 dlm perjalanan...budak-budak kalo sakit memang kami takot...kalo badan terlampau panas boleh jadi tarik nanti..itu yang fikir dua tiga kali..so memandangkan shasha dah ok..terus packing baju-baju and brg2 budak susu bagai..haish banyak benda tau nak kena pikir...susu dan air panas plus botol dah seraga..

kami bertolak dalam kul 11 lebih...me memang dah surrender...takkan drive..ye lah dah siang kerja plus dgn malam kena mgajar tuisyen lg...so, memang me tak drive..then tido ternganga la jawabnya...sampai rawang dlm kul 4 lbh..tido rumah kakak..tapi kakak me stay kat JB sbb keja kat singapore.so every weekend adik me akan g lepak rawang...

pagi sabtu adik me da volunteer event..dia memang rajin join sbb sapa yang join akan dpt 1 day leave..apa lagi gasak la..me kat umah plak lepak2...rehatkan penat badan ye lah hampir lima jam dalam keta..tukang bawak lagi la...abes je volunteer event kami pick up my sis..lapar sgt..my sis belanja me ngn boifren makan beriani gam..fuh..sedap sgt...memang nasi dia kalo makan saja pun ok...


JM BARIANI HOUSE



nasi bariani ayam...

after dah kenyang...misi kedua iaitu shopping baju untuk shasha..kesian betol..kalo shopping mesti beli baju untk qistina aje...so misi kali ni nak beli dress sebanyak mana yang mampu untuk shasha..kebetolan plak sogo tengah buat sale..apa lagi...shooping sakan untuk shasha..dapat grab 6 helai dress untuk dia..yang lain banyak short pants and pijama aje...kakak qistina pun dapat lg...untunglah qistina...

time tu plak SOGO wat mega sale...memang ramai manusia dalam SOGO..macam semut hurung gula...bersesak2..nasib my kids tak buat perangai sgt...haish...

ramai giler org...


banyak lagi nak cerita..tapi malasnya...nanti2 la me sambung k...selamat berpuasa semua...

1 comment:

HAFIZAL said...

wah puas berjalan............