Pages

Followers

Sunday, May 1, 2011

walk in interview...

pagi tadi dengan semangatnya bersiap-siap nak pegi open interview by first solar...me pegi dengan my fren, nana...interview tu dorang buat kat sunway hotel...we all pegi dalam pukul 9am...sampai kat sunway hotel dalam pukul 9.20am...sampai je kat sana tengok parking keta pun macam penuh...'ni mesti ramai yang datang nak interview ni...' masuk kat dalam hotel tu then terus naik tingkat 2...mak ai..selautan manusia..punyalah ramai nak mintak keja...me tak taulah yang datang tu semua menganggur macam me or dah ada keja dan nak bertukar angin or saja nak meramai kan majlis aje..beratur punya beratur just to get application form...dengan hati yang penuh sabar we all berbaris...sambil tu we all sembang-sembang+gosip-gosip...

then tetiba da hr yang conduct interview tu panggil  sebahagian kami yang ramai dibelakang ni masuk bilik untuk ambil application form..actually, position yang ada technician, engineer and warehouse assistant...me just layak apply warehouse assistant jelah sebab qualification nak SPM je...HR tengok resume sebelum bagi application form...HR tu gtau "interview ni untuk post engineer je untuk management kami tak bukak lagi"...me cakap "saya bukan nak mintak engineer..saya just nak mintak warehouse assistant:...HR tu cakap" awak takboleh apply warehouse assistant sebab awak kelulusan degree...over qualification"....la boleh pulak camtu...tapi takpe..Hr tu ambil jugak my resume...

hurm..itulah dinamakan bukan rezeki me lagi untuk bekerja...

No comments: