Pages

Followers

Friday, May 6, 2011

our 5th wedd anniversary...

alhamdulillah...hari ini genap 5 tahun perkahwinan me with hubby terchenta mohamad nurulazwan..dalam usia perkahwinan 5 tahun, me dikurniakan 2 orang cahaya mata (qistina hanie & qaleesha aisha)..syukur kepada allah swt kerana memberi kehidupan yang agak sempurna bagi me..i have my own family...masih lagi ada abah dan mak..ada lagi adik beradik yang lain...

teringat waktu zaman bercinta dulu...me memang kenal hubby sejak kecil lagi..then waktu me high school...me pernah minat kat hubby...admire dr jauh ja...tup..tup..me dapat tau he dah couple ngan my fren...T_T....tapi me xkesah la..pada me waktu tu...me takkan dapat dia punya...hahaha..nak dijadikan cerita his relation with my fren tu putus ditengah jalan...hahaha...gelak besar nampak... mungkin ini dinamakan jodoh...me dengan dia berkawan sebagai 'adik dan abang' sahaja...kita pendek ajelah ceritanya...masa ber'adik abang'...dia selalu jugak call me..tapi dalam dok call tu dia penah cakap kat me "jangan anggap abg wan call ni nak ngorat su pulak" huargh..pedih lol....sedeynya dia cakap cmtu kat me...T_T....me pun start dari tu me berhenti berharap...lama pastu mmg dia slalu call me..tetiba satu hari dia cal cakap kat me yang dia nak tarik kata2 yang dia tak ngorat me...akhirnya....dia ngorat me jugak..ahaks...:)



kami pun berchenta macam orang lain..me ingat lagi...time kami bercinta tu me form4...hubungan kami berpanjangan sampai la dia cakap kami yang dia nak bertunang dengan me...kami bertunang time me masih belajar upper 6..bertunang senyap-senyap...hanya kawan-kawan rapat je tau..then kami aka nikah pada 5 mei 2006... bersanding keesokkan harinya...kami dapat hidup bersama sampai la hujung bulan 6...sebab lepas tu me sambung belajar ambil degree di uitm shah alam...bermula la episod berendam air mata,....hahaha...dia di kulim, me di shah alam...hari-hari me nangis sebab rindukan dia...

 
akad nikah pada jumaat, 5 mei 2006 di masjid sg seluang


selepas akad nikah


majlis persandingan di kediaman mak dan abah pada 6 mei 2006


sweet couple...

bulan november 2006...me disahkan pregnant anak pertama...me teruskan study wlupun tengah pregnant...pada 25 july 2007 me selamat melahirkan qistina hanie pada jam tepat 9.00am dengan berat 3.28kg...masa saat mahu melahirkan qis, dia ada disamping me...dia memberi kata-kata semangat pada me...


qistina hanie selepas beberapa jam dilahirkan...


qis...time ni umur setahun lebih...


qis 4years...dah pegi sekolah dah..dah besar dh anak mummy and daddy


 sekitar bulan june me pregnant anak kedua...time tu me kerja sebagai penyelia di jabatan perangkaan...time banci malaysia 2010 dan mak me slalu cakap shasha ni anak banci...due date bersalin terlajak...hihi...me ke hospital dlm kul 11lebih dan sakit xlama terus bersalin...shasha selamat dilahirkan pada isnin, 14 mac 2011 pada jam 2.44p.m. dengan berat 3.40kg...lagi berat dr kakaknya...


qaleesha aisha selepas beberapa jam dilahirkan..


pada hari ke-4 shasha dimasukkan ke hospital sebab kuning...bergaya dengan spek matanya..hahaha


shasha tido atas daddy...lena terus...


shasha si gedembel...

alhamdulillah setelah 5tahun kami masih bersama dengan kehadiran dua anak dara...semoga kami sekeluarga kekal bersama sehingga akhir hayat...


1 comment:

アヌム ちゃん~~ said...

salam.happy belated anniversary.. :D semoga bahagia 4ever n ever :)