Pages

Followers

Tuesday, July 19, 2011

keguguran...!!!!!!!!!!!!!!!

serius cakap...dah lama nak wat entry ni..tapi selalu lupa n tak engat...ehhh....sama la tuh kan...me mengalami keguguran rambut yang rasanya dh hampir kritikal...serius banyak gila...especially time lepas mandi n sikat rambut....tak tahu lah nak kategorikan serius tu tahap mana...

Go to fullsize image

actually 2 weeks ago dah potong rambut me yg melepasi bahu ni....potong paras bahu ja...ingatkan akan kurang la keguguran rambut tu...tapi nampaknya, selepas potong pun sama ja....haish takkan nak botak kot...tak sanggup den.....

tapi memang mak me dah cakap...ibu yang baru melahirkan anak akan mengalami situasi ini....mak cakap lagi yang orang tua2 selalu cakap (berpa banyak orang cakap da.....)"bila baby dah mula bersembang sampai terkeluar air liur tu lagi la bertambah gugur rambut ibu"...tak tau la betol ke idok...?(ala zizan cakap gitu...)

Go to fullsize image

serius me nak rambut lebat n stail camni....

kepada readers yg ada petua2 nak lebatkan rambut jom la share2 kat sini......yang me tau pun pakai aloevera......yag len cuba tgk kt bawah nih....

Go to fullsize image




4 comments:

アヌム ちゃん said...

aa salah pilih syampoo kot? huhu

TYNTHA LANA said...

ingatkan keguguran apa tadi..suspen betol,hahaha. tapi xsilap lana..semuanya berkait ngan perubahan hormon kan?bila hormon kmbli stabil..insyaAllah, masalah akan pulih balik..

tapi,kalau gugur bnyk gak..urmm...ambillah makanan kesihatan banyak2..da beranak ni..kdg2 lupa jaga kesihatan sndiri..betoi tak?? ~~ macam pernh beranak je aku,hahahaha. ^__^

CintaEdora said...

Miss u bole beli Shampoo Bawang (brand jackie Chan) tu......
memamng mujarab tau :D

suriani azwan said...

yeke...sebelum ni memang ada pakai..mmg ok kot sbb pas bersalin mmg rambut xgugur...tapi nak kena beli lain la sbb dah abes...