Pages

Followers

Sunday, May 1, 2011

perlu ke insurance?

petang tadi mendapat berita kurang baik...paksu me kena strok...paksu me agak muda la jugak sebab baru berumur 34tahun...me tak sangka dia boleh kena strok...dengan anak masih kecil...paksu ada tiga orang anak...yang sulung baru darjah 2, anak yang kedua 5tahun dan yang ke-3 baru berusia 7bulan...

paksu me lumpuh sebelah kanan badan...me doakan semoga paksu cepat sembuh...actually, paksu dan keluarga akan ke sabah utk family day anjuran giat mara...sepatutnya paksu dan keluarga naik flight di klia pagi semalam..nak dijadikan cerita, maksu terlupa nak bawa surat branak anak bongsu mereka...so mereka sekeluarga terpaksa batalkan hasrat ke sabah...then diorang bermalam dirumah mak sedara me...

bangun ja pagi tadi, maksu gerak paksu untuk solat subuh...tetiba tengok paksu dah tak boleh bergerak sebelah badan...diorang bawa paksu ke hospital ampang putri...bagi me...apa yang berlaku ada hikmahnya...nasib la paksu tak sampai ke sabah..kalo tak, sakit kat sabah lagi la jenuh...

pasal insurance pulak..hmm...alhamdulillah...paksu dan sekeluarga memang ambil insurance prudential...me tak risau la pasal perubatan paksu...dan paksu jugak merupakan agen insurance prudential...bagi me, sakit tak mengira peringkat umur...kalau tuhan dah takdirkan kita sakit, kita akan sakit...dan menjadi pilihan kita untuk menentukan bagaimana kita nak atasinya...dengan adanya insurance prudential tu sekurang-kurangnya akan meringankan beban paksu dan keluarganya...

apa yang terjadi kat paksu ni memang memberi pengajaran , betapa pentingnya insurance.....

No comments: