Pages

Followers

Sunday, June 19, 2011

happy father's day...

selamat hari bapa...happy father's day...ucapan ikhlas buat my abah...seorang ketua keluarga yang sangat2 me sanjung...my abah adalah seorang abah yg lain dr lain...wlupun abah seorang bekas tentera, abah bukan orang tegas n garang tak tentu pasal...my abah adalah orang yg sangat lawak...abah me jenis yang tak ska paksa...abah akan bagi peluang untuk pilih apa yang kami suka...abah tak pernah paksa kami menjadi seperti apa yg abah mahukan..

abah melayan me tak seperti me dah berkahwin...me still rasa masa zaman2 sekolah lagi...still boleh bersembang apa saja...kalo bab mintak tolong...abah adlah orang yang tak pernah sekali pun berkira... ajak je nak p mana dan nk mintak tolong apa...jawapan abah mesti ok...bagi me...my abah tiada gantinya... me selalu impikan yang me dah bekerja...dan ingin membalas jasa kat abah n mak...tapi semua tu belum rezeki me lagi...

me masih ingat suatu ketika dulu...timet me still studied kat shah alam...my hubby tak boleh antar me ke station bus...abah yg tolong hantarkan...yang buat me terharu...abah hulurkan duit kat me...me rasa sedih gila time tu...dalam hati me tanya " kenapa abah bagi duit kat kakak...kakak ni dah jadi tanggungjawab suami untuk semua hal termasuk lah makan minum and duit belanja" tapi me tahu...jauh di sudut hati abah...walaupun anak2 abah dah berkahwin....pertalian dan perhubungan kami masih seperti dulu...abah tak pernah berubah...ya allah..sungguh mulia hati abah...

me da kerja sikit...nanti me sambung cerita lg...

No comments: