Pages

Followers

Tuesday, July 12, 2011

hari ini

hurm....bermula lah episod me sebagai seorang mummy, isteri dan jugak seorang pekerja...hari ini bangun awal2 pagi...macam biasa setelkan diri sendiri...siapkan qistina utk ke sekolah....si angry bird aka shasha bangun awal jugak...pukul 6 cmtu....rupanya shasha tak boleh tido sebab sakit perut nak berak....hihihih...
stelah melepaskan hajat...tido dengan lenanya selepas itu...

hari pertama bekerja memang lah excited kan....nak sampai awal...hari ni en hubby yang hantar...sampai 10 minit awal...hurm...masa mula2 sampai kawan me si yana tak smapai lagi....buat muka kerek je dengan kawan2 kerja yang lain..padahal malu nak bercakap...nasiblah diorang semua ramah2 belaka...:)

cik yana sampai je dia mula kan memperturun ilmu yang dia ada...mula2 tu rasa agak pening jugak la...sebab tak paham lagi.....tapi me cuba juga...macam biasa kerja admin ni....banyak benda nak kena review and wat report....

first day kerja, en BOS belanja makan...nasi kandar 1 bungkus...nasi kandar sebungkus tu bagi me boleh makan 3 orang...mak aiiii banyak betol....yang best keja kat situ, me boleh balik umah time lunch....me boleh makan kat umah....me jugak boleh menyusukan si angry bird...rehat dalam 1 jam camtu....

time balik en hubby teringin nak bawa si angry bird jemput me.....tapi mak pengasuh si angry bird tengah mandikan dia....so en hubby teruslah amik me kat tempat keja....lepas tu kitaorang terus amik si angry bird yang sedang tunggu depan rumah....si angry bird nampak me sampai...dia terus senyum....comelnye anak mummy....ini pendapat me la...pendpat korang tak tau lah)

selepas dah amik si angry bird, en  hubby terus menuju ke jalan besar...dalam hati" hish nak bawa pi mana ni? baru ingat nak qado tido"...me pun tanyalah...hurm en hubby gtau nak pegi usha2 hadiah bufday untuk qis....en hubby plan nak beli basikal...memandang kan qis dah pandai bawa basikal tanpa menggunaka roda kecil....ditambah pulak basikal dah rosak baru2 ini....pegi tengok 2 kedai.....dah bekenan satu basikal tuh... sebab basikal tu mengikut kriteria sperti yang qis request....qis nak basikal kaler biru....

hurm...gaji tengah bulan ni sure en hubby pergi kedai tu bayar cash & carry...mesti qis seronok...

No comments: