Pages

Followers

Monday, July 11, 2011

post yang ke-100

banyak sangat benda nak cerita hari ni....tapi dari tadi asyik postpone sebab sedang berseronok berchatting bersama cik nadya.....banyak betol nak cakap...kalo dah sembang...sampai malam pun payah nak berenti....ok lah nak teruskan bercerita mengenai hari ini....

bangun awal2 pagi....setelkan diri sendiri...lepastu macam biasa rutin harian siap kan qis untuk ke sekolah....qistina dah pergi sekolah rasa macam ngantuk sikit2.....baring stengah jam....tiba2 shasha terjaga...alamak xbleh la nak landing lama....me menyusukan shasha sambil baring....lama betol shasha menyusu...tengok mata dah tutup tp mulut masih baik punya dok pulun.....sampai dah kering belah kanan tukar belah kiri pulak....break sekejap nak tukar breast pun shasha ngamuk tunjuk protes sebab macam tak kenyang lagi....sedar2 dah pukul 9 lebih..tu pun mak panggil tanya xsiap lagi....

terpaksa stopkan shasha dari minum susu...shasha punya lah ngamuk abes....menangis sambil membebel...macam mengadu gtau yang dia ngantuk sangat plus dengan tak kenyang lagi....me pujuk punya pujuk tak jalan jugak....still merap + menangis...me cuba masukkan dalam buai...(sebebnarnya me tak suka ajar anak tido buai sebab tau bahaya dan me tak suka tangguk lama2)...hurm...bkesan jugak tido buat...shasha tak ngamuk dalam 5 minit ja dia terus tido...

me terus buat kerja lain...iron baju untuk ke peperiksaan untuk kelayakan pembantu tadbir di butterworth... pastu me siapkan barang2 shasha...yelah...sok me akan mula kerja di perindustrian waja...so, shasha terpaksa dihantar ke rumah pengasuh... actually, rumah pengasuh shasha aka kak mah dekat ja... selang sebaris dari rumah me aje...

setalah setel semua....me bersiap n make up ala kadar...gerak my hubby yang sedang enak dibuai mimpi... susah betoi kejut my hubby nih...kalo dah oleh tido payah betol nak bangun...setelah my hubby bangun selesai la satu masalah...tapi my huby kena p repair tayar or rim kereta myvi dulu...sebabnya hari jumaat lepas myvi jatuh lubang...effect nya time me and my hubby pegi pasar malam semalam bunyi lah alunan yang kurang enak dan menyakitkan hati....ntah apa yang dia buat time repair me ta mau amik tau...sebab me punya exam pulul 12.30pm...tapi dah 11.5 my hubby xmuncul2 jugak....

akhirnya my hubby muncul dan break mencakar depan rumah...(konon nak amik hati binilah tu...)... me dukung shasha dan terus naik kereta...hantar shasha ke rumah pengasuh....sampai di rumah kak mah, dia siap keluarkan bantal dan siapkan tempat tido shasha...wah terharunya....me percaya yang kak mah akan jaga shasha  seperti anak sendiri...masa nak berikan shasha, shasha macam pusingkan badan ke arah me...macam dia xmau pergi...muka shasha alih kearah bahu me...sedih pulak nk tinggalkan shasha walaupun sekejap je...

oleh kerana masa yang tidak mencukupi....me dengan hati kering terus tinggalkan shasha...me sempat pusing belakang dan lihat ke arah shasha...shasha tengok me dengan mata yang sayu...allahuakbar....me sedih.... cuba taan air mata....hampir 4 bulan me tak berenggang lagi dengan shasha...tetiba hari ni kena tinggalkan dia sekejap...jadi sedih dan sebak jugak lah...me cuba tak mau fikir benda2 macam nih....cuba berfikiran positif yang me nak bekerja dan nak mencari rezeki...sedikit sebanyak boleh la tampung untuk me sendiri dan bagi sikit dekat mak n abah kan...

rgh penat betol menaip...nak cerita mengenai exam td...takpe...nanti me sambung lg....insyaallah...

No comments: