Pages

Followers

Friday, August 3, 2012

IFTAR with my bestfriend

dr minggu lepas lg member baik time me study kat uitm dulu msg kat FB..katanya ada kerja kat penang..so, memang dia nak singgah n berbuka bersama me n family...

wah..bestnya...ye lah...dah lama kot xjumpa..last jumpa time kenduri adik kat kl...baru2 ni ada turun kl...tp xberkesempatan nak jumpa dia sebab dia balik Tapah...

actually nak berbuka kat bazaar je..kan boifren niaga kat bazaar..memang xsempat la kalau nak makan kat tempat lain..tetiba hari tu boifren cakap nak cuti niaga..nak bawa shah makan kat mana2...

lega...kesian jugak kalo bawa tetamu makan ala kadar kat bazaar tu..so me booking table kat Hometown Nurul Ikan Bakar area Lunas..

nak jadikan cerita...me mintak la no fon Nurul Ikan Bakar kat ofismate...then call booking table and order food...31-July aritu..memang bizi sgt sebab ada inventory...balik lewat sikit..kul 6pm trus drift balik umah...shah memang dah sampai kat umah me n tengah borak-borak dgn my boifren..me masuk tegor dia then terus masuk mandi n bersiap...

pastu kami gerak ke restoren tersebut yang jaraknya lebih kurang 3km je..sampai je kat sana me terus jmpa cashier utnuk tahu ttable yg me booking...cari punya cari nama me tak..alamak...then cashier tu tanya me call no yg mna? me pun gtau la..sah...salah no..no yg ofismate me bagi tu no Nurul Ikan Bakar cawangan Penang...haish...tapi cashier tu mencalm down kan me...dia suruh order aje food..sebab lagi 10 minit je waktu berbuka...

alhamdulillah...lagi 2 minit waktu berbuka...dapat minuman...so kami minum2 la dulu..after 5 minit lepas waktu berbuka..menu yang kami order pun sampai...



tuang air dulu..angry bird yg suka bebal ni buat perangai nak golek2 atas atas meja..

food yang di order..nasi putih+siakap merah bakar+kailan ikan masin+sotong goreng tepung dan tomyam campur...

cedok jangan tak cedok...

ni lah my bestfriend time study dulu...still contact until now...kawan baik yang banyak membantu time susah dan senang..thanks shah..coz be my really good friend.(bakal jadi bapak dah ni..wife dia pun baik dgn me..dah lam xjumpa wife dia..tgh preggy..)

3 comments:

Cik Puan Rara said...

besbt nya buka ngan bff =)

suriani azwan said...

BEST SGT RARA...mmg baik gila ngn dia time study dolu2...

Panggil Aku Han said...

teringin nak iftar dgn ex-classmate tp keadaan xmengizinkan...huhu ^_^

#lama xsinggah sini...