Pages

Followers

Wednesday, October 10, 2012

pernah tak???

pernah tak ada satu-satu masa...??
time anda teringin nak bercerita megenai kisah gembira, sedih, sakit hati, terasa hati dan sewaktu dgnnya..
cari-cari si pendengar setia...tak tau nak cerita kat sapa...cari contact no dlm hp...scroll sampai bawah..
tapi berfikir sejenak...
nak call si A..hurm..xnak lah kacau dia..dia tgh happy n bz nak urus wedding dia..
nak call si B: hurm dia pun bz kerja, xlama lg nak bertunang..xnak lah kacau mood dia..
nak call si C: dia baru je dpt bby...mesti dia tgh happy jaga bby dia n nak nikmati cuti bersalin...
nak call si D: dia tgh happy dgn hubby n anak dia..xkan nak spoilkan dgn cerita2 kurang penting...

last2 diam...pendam sorang segala cerita gembira,cerita yang me suka..simpan semua cerita sedih ketat2 dalam hati...simpan semuanya...sebab tak ada orang yang boleh diluah kan perasaan ni...

selalu bersedia nak menjadi pendengar setia untuk orang lain...tapi diri sendiri rasa takut plak kalo cerita kita akan menyusahkan orang lain...

xpalah...bercerita dengan Allah...Allah dengar semuanya...Allah faham semuanya...yang penting...Allah simpan semua cerita kita..xmacam sesetengah orang...kita mengadu masalah..dia jaja plak cerita kita kat org lain...