Pages

Followers

Thursday, September 29, 2011

cerita tahun lepas

sebelum nak memulakan cerita basi ni me nak mintak tolong korang vote me kat  sini ...kepada yang dah mengeVOTE thanks sesangat ye...macam nak p beli sorang sepapan cadbury...alamak....bajek tak ada pulak....jugak nak mengucapkan berbilion-bilion terima kaseh kepada rakan blogger yang sangat prihatin kepada me dengan membuat satu entry khas untuk me...beliau adalah tak lain tak bukan azat lazat (kederat orang muda) ...thanks na cek azat...psssttt beliau pun teringin nak anak jugak...hahaha..apa tunggu lagi..silalah kawen tu pun kalo duit dah cukup..

entry kali ni khas untuk menceritakan tentang kejadian yang telah berlaku pada tahun lepas memang cerita basi lah... ini pun atas permintaan rara...me yang pergi melawat entry mengenai bufday suprise yang di lakukan oleh rara kepada future hubbynya...romantik aje kan.... so me teringat la tahun lepas suprise yang telah me buat untuk encik hubby...dan si rara nak tahu kejadian tersebut..hehehe..

ceritanya bermula begini.....

pada 1 mei 2010...en hubby telah mengajak me dan qis untuk makan-makan di HARD ROCK CAFE PENANG sempena bufday dia...so kami pun bertolak dari rumah ke HR pada waktu petang....setibanya tayar kereta encik hubby mencecah pulau pinang...kitaorang jenjalan dulu di sekitar pada kota...wah best woo kena angin pantai....then dah pukul 8 lebih encik hubby bawa kami ke HARD ROCK CAFE PENANG...sebelum masuk ke dalam cafe, kami sempat snap beberapa gambar di sekitar HR...nak tak tengok gambar tersebut...sila scroll ke bawah....

 bergambar di gitar besar Hard Rock


 dah penat bergamabr, perut dah berdendang lagu ahmad jais, kami pun masuk ke dalam cafe...dalam hati, dah bufday encik hubby, me pulak xkerja, so tak ada bajet langsung untuk menderma kepada beliau...tapi dalam hati masih lagi mencari idea supaya boleh buat sesuatu pada harijadi beliau...nak menyanyi untuk hubby???? mintak maap bebanyak ye...me takot if me yang nyanyi, banjir pulak penang nanti...hurm tak apa lah masuk lah dulu kot-kot nanti dapat idea....

masuk je cafe, seorang akak waitress yang sangat sporting layan me sekeluarga...kami pun duduk dan mentelaah menu...nak menelan apa ek? so selesai order makanan, me dapat idea....me berpura-pura dekat encik hubby kata mau ke toilet...jalan ke toilet plak membelakangi encik hubby...so dia tak nampak apa yang me buat kat belakangnya....me dengan cepat mencari akak waitress yang sporting tadi...mintak tolong dia gtau kat chef, supaya decorate makanan yang me order bagi cantik2 dan menampakkan mau celebrate bufday...then me cakap " hurm...arini burfay hubby saya, tapi saya xbawak hadiah n kek, so saya nak u do sumthing yang bleh suprisekan dia..." akak waitress plak balas " ooo..kalo camtu kami akan sediakan kek la nanti, dan kita tunggu live band datang, nnt diorang akan nyanyi kan bufday song, semuanya tak dak charge tau...ok tak?.." ok sangat lah..lega..satu masalah dah setel...
me pulak yang ketaq satu badan sementara live band nak datang...haish...food yang kami dah sampai...taaadaaaaaa....
 ni lah food yang kami order..tak hengat pe kejadah namanya...memang puas ati harganya, sebab food memang sepenuh pinggan giant...

 time ni life band (fiesta band~~~sedap wooo sora depa) baru sampaikan dua buah lagu..then vokalis yang suaranya memang mantap itu tetiba memanggil-manggil "mr azwan...mr azwan, please stand up"

encik hubby memang tak perasan langsung yang vokalis tu panggil nama dia sampai la me yang tegur suh dia bangun....bila encik hubby bangun terus vokalis tu terus nyanyi bufday song kat my hubby...pa lagi,...renyeh sampai telinga la...

 yang syoknya, manager HARD ROCK CAFE pun turun padang celebrate bufday encik hubby...layanan mereka memang superb la...

encik hubby tiup lilin cake yang HR sediakan....encik hubby merungut kenapalah apek yang mai antaq kek kat dia..bagilah amoi belakang tu..hahahah   sempat lagi....

kesudahannya inilah cerita basi yang me nak kabarkan...yang syoknya, bila encik hubby senyum sampai telinga...me memang lega sebab do sumthing yang dapat suprise kan encik hubby...psstttt food yang kami makan, encik hubby yang belanja...me cuma modal air liur.....
sekian itulah cerita basi me..hehehe...
 
 
 

4 comments:

suriani azwan said...

maaf....date gambar dah jadi len..hahah..ni gara-gara tak update kat camera..heheheh...

rara pinkmafia said...

sis,saye tersenyum2 baca entry ni.baca smpai habes dh.hehehe.

sis mesti hubby sis terharu kan.hehehe.bijak2.even modal air liur,surprise tetap menjadi.sgt besh!

benda yg tak dirancang mmg selalu menjadi kan.

aida fanna said...

nk gk pegi mkn kt hard rock cafe tu..jomlah gathering kt situ nt :))

wawa wadzir said...

heheh..mcm besh jer!! ^^