Pages

Followers

Friday, September 30, 2011

last day to be here....

morning uollsss...wah....malas nya nak datang kerja pagi nih....bangun awal-awal pagi dah hujan..kalo ikot hati hitam ni memang nak tarik selimut tutup seluruh badan..serius sejuk...tapikan...kalo tarik selimut macam mna nak dapat rezeki kan? haish..bangun jugak lah...dengan mata separuh buka..cari towel..eh mancis ada tak? nak tongkat mata ni jangan bagi tutup...arggghhhh...terlupa nak sidai kain semalam...ok..satu lagi aktiviti paling meluat dalam dunia..minta maap cakap..selagi tak kena bebel dengan 'partner me' memang tak tersidai la baju... heh!!!! tak dak sapa ka nak cipta mesin basuh yang bila kita basuh terus p sidai automatik... hurm... kalo lg bagus bila dah kering terus siap lipat...amboi..dok buat gila meroyan apa pagi-pagi ni...nampak tak yang tajuk entry tak sama langsung dengan apa yang me dah membebel...

ok sebenarnya...(sila sediakan sapu tangan untuk lap air mata T__T) hari ini adalah hari terakhir me bekerja di Ansorullah Trading..rasa sedih pulak kan...ye lah..walaupun baru dalam 2 bulan lebih kat sini..dah terasa selesa la jugak...tekanan kerja kurang sangat..tapi kekadang terasa jugak if sorang budak bajet senior kat sini nak buli me..silap banyak la kawan...hang memang salah orang kalo nak pekena aku..bluek....kejap je dah ari jumaat..start hari isnin nextweek...me akan bekerja di tempat lain....suasana tempat bekerja pun akan lain...haish...dalam hati still dok terbayang-bayang...ok ke me kat sana nanti? kawan2 ok tak? bos baik tak? kerja banyak and susah tak? adus...serius dup dap dup dap...

hurm..semalam bos request suh me masuk keja jugak hari sabtu...kalo ikotkan senang kira bulan ni sampai 30hb je..so kalo sabtu me p keja dah masuk bulan oct...malasnya nak pergi..ingat nak lepak umah...nak setelkan baju yang mak aiii penuh selori... haish..serba salah...tapi kalo bos bagi double gaji sabtu ni, rasa macam nak p jugak..opsss mata duitan $_$...

dan yang paling lawaknya, bos nak belanja me makan2 sempena me dah nak last keja...tapi me yang kena organise makan2 punya event..lawak aih...buat majlis perpisahan sendiri..ok xpa..kita wat grand2 punya...iyo lah...susah gak nak wat mkn2 ni...sorang xbley p, org tu bz...haish..tapi dah tetap kan datenya pada 8 oct hari sabtu..sapa yang bleh mai, mai...pada yang tak boley...anda memang rugi ok...


p/s: doakan me ok kat tempat kerja baru nanti

3 comments:

mama airis said...

insyaallah ok nnt kt tmpt bru tu..hehe...

Asmara said...

selamat maju jaya di tempat baru. :D

HAFIZAL said...

wah .....ada wat makan2...nak lah...pi mcm nie ..tpi leh ker