Pages

Followers

Saturday, September 24, 2011

dah dapat kerja...oyeah..

selamat petang semua blogger juga kawan2 yang selalu membaca entry me (wah bajet ramai yang singgah sini).. mood minggu ini sangat lah okeh...dah banyak hari benda ni berlaku..tapi tak tahu kenapa mood mengUPDATE tak muncul tiba...mood dah lari ikot girlgren dia kot...okeh nak mula cerita dah ni..ehem..ehemmm....

2 minggu lepas me da attend satu interview di salah satu factory di hi-tect...me ni da penyakit ketaq (ayat org kedah ni) tak tau la..asalkan nak pi interview je mesti ketaq tu mai...nak di jadikan cerita...panel yang mengINTERVIEW me 3 orang tau..mak aiii...awat yang ramai sangat...bukan mai interview untuk post manager pun..hanya mai untuk post executive assistant ja...haish...masuk je kat dalam bilik interview...terpacul 3 orang panel....2 lelaki dan satu perempuan...(me ingat perempuan yang bagi form sebelum masuk interview tu hanyalah receiptionist) alamak..dia HR officer tau..dia pun jadi panel..nasib me berkelakuan sopan (iyolah sangat sopan)...hurm...3 orang panel yang menginterview me memang agak cool la..tak adalah dorng menakut-nakutkan me dengan soklan yang bombastik...hahha...tapi still ada soklan critical thinking tau...

me tengok masa yang datang interview haritu hanya me dan seorang lagi kakak (xtau la kakak ke adik ke, tapi tengok mcm lebih tua dr me...haish slalu bajet muda dan panggil orang kakak) ..nasib la tak ramai yang di shortlist untuk interview..kalo tak jenuh tarik rambut la nak fight..huarghhh...me interview pada hari khamis 15 september 2011...tuptup...hari selasa 21hb HR dah cal me untuk buat medical check up...after buat medical check up semua..ternyata me tak da masalah dan tak ada penyakit kronik..alhamdulillah...after bagi result medical check up, HR tu usha2 result dan cakap tahniah...awak layak untuk terima jawatan ini...hmmm...amin...

me akan start bekerja di tempat baru pada 3 october 2011...(psstt..hari ini buat resign letter tau..) rasa sayang jugak nak tinggal kat tempat keja sekarang ni...actually me bekerja di tempat sekarng baru 2 bulan lebih... me bekerja hanya sebagai administration clerk....walaupun me ada degree (tak penah nak bangga tau) me tak kesah keja apa n gaji berapa pun..janji ada keja dan ada duit poket sendiri...sekarang tengah terpikir..macam mna lah nanti kat tempat baru...boleh tahan ke...kawan-kawan ok ke...kerja susah ke tak..sebab kat tempat kerja me sekarang, kerja tak berapa susah..ok aje...kalo da masalah pun sikit-sikit je lah...

k bai...nanti sambung lagi ek...

1 comment:

Rahmah Ram Ram said...

Alhamdulillah..Tahniah Pn. Suriani.

Jika ada kelapangan lawatlah sini ye...

Sorry akak tag nama awak.

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/09/segmen-pencarian-bloglist-blog-fahuna.html